Начало За нас Реклама Контакти

Торта от царевични палачинки с червен боб

Снимка за Торта от царевични палачинки с червен боб
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Това богато на вкусове предястие е вдъхновено от типични за мексиканската кухня продукти и подправки. Заради явната му пикантност, подходящата напитка към него е охладена светла бира с по-ниско съдържание на алкохол.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за палачинките:
  • 6 яйца
  • 3 с. л. царевично брашно
  • 5 с. л. прясно мляко
  •  сол и пипер на вкус
  • за пълнежа:
  • 1 с. л. олио
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • 1 люта чушка, ситно нарязана
  • ½ ч. л. кимион на зърна
  • 800 г консервиран или сварен червен боб
  • 1 ч. ч. замразена или консервирана царевица
  • ½ ч. ч. бира
  • 2 ч. ч. настърган кашкавал
  • 1 ч. л. сух риган
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват добре с царевичното брашно, млякото, солата и пипера. Сместа се разделя на четири части и от тях се изпичат дебели палачинки в леко намаслен тиган.

  2. 2.

    В загрятото олио се сотират празът и чушката. Добавят се кимионът, бобът, царевицата и бирата. Подправят се с риган и сол. Оставят се да врат на умерен огън, докато течността почти се изпари.

  3. 3.

    Тортата се подрежда, като всяка царевична палачинка се поръсва със слой от фасула и половин чаша кашкавал. Всичко се запича за 20 мин. на 200° С. Нарязва се на триъгълници и се поднася гореща.


Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари