Торта от царевични палачинки с червен боб
Това богато на вкусове предястие е вдъхновено от типични за мексиканската кухня продукти и подправки. Заради явната му пикантност, подходящата напитка към него е охладена светла бира с по-ниско съдържание на алкохол.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за палачинките:
- 6 яйца
- 3 с. л. царевично брашно
- 5 с. л. прясно мляко
- сол и пипер на вкус
- за пълнежа:
- 1 с. л. олио
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 1 люта чушка, ситно нарязана
- ½ ч. л. кимион на зърна
- 800 г консервиран или сварен червен боб
- 1 ч. ч. замразена или консервирана царевица
- ½ ч. ч. бира
- 2 ч. ч. настърган кашкавал
- 1 ч. л. сух риган
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват добре с царевичното брашно, млякото, солата и пипера. Сместа се разделя на четири части и от тях се изпичат дебели палачинки в леко намаслен тиган.
- 2.
В загрятото олио се сотират празът и чушката. Добавят се кимионът, бобът, царевицата и бирата. Подправят се с риган и сол. Оставят се да врат на умерен огън, докато течността почти се изпари.
- 3.
Тортата се подрежда, като всяка царевична палачинка се поръсва със слой от фасула и половин чаша кашкавал. Всичко се запича за 20 мин. на 200° С. Нарязва се на триъгълници и се поднася гореща.