Топчици от сирене
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Балканската природа на бялото овче сирене тук се изявява под една забавна и привлекателна форма. Нежните топчици, с олекотен от хлебните трохи, яйцето и подправките вкус, са чудесни хапки за домашно парти.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г овче сирене, натрошено
- 2 филии хляб
- 1 яйце
- 1 сушена червена чушка, натрошена
- 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л. смлян черен пипер
- 300 мл олио за пържене
- 1 яйце за паниране
-
4 с. л. брашно за паниране
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се омесва с трохите от хляба, яйцата, чушката, магданоза и пипера.
- 2.
Оформят се малки топчици, които се овалват в брашно, разбито яйце и пак в брашно. Пържат се в загрятото олио, докато се зачервят.
Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари