Тиролски кнедли със салата
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 с. л. олио
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. ситно нарязан лук
- 100 г тиролски колбас или бекон, нарязан на малки кубчета
- 150 г среда от сух бял хляб, нарязана на кубчета
- 2 с. л. брашно
- 2 яйца
- 1 с. л. прясно мляко
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1,5 л горещ пилешки бульон
- сол и пипер на вкус
- за гарниране:
- 1 салата айсберг или маруля
- 1 глава червен лук
- 1 с. л. оцет
- 2 с. л. олио
- 1 ч. л. горчица
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се задушава в загретите олио и масло с 1 с. л. вода, докато стане прозрачен. Добавя се колбасът и се разбърква, докато се усети ароматът му. Добавят се кубчетата хляб и брашното и се разбъркват около минута.
- 2.
Сместа се сваля от котлона и се разбърква с разбитите яйца и млякото. Подправя се със сол, пипер и магданоз. Оставя се да престои 15 мин. Оформят се 8 топки.
- 3.
Пускат се във врящия бульон да покъкрят 10-15 мин. Изваждат се с решетеста лъжица.
- 4.
Салатата се накъсва на парченца, обърква се с нарязания на филийки червен лук и се подправя със сос винегрет, приготвен от оцета, олиото, горчицата и сол на вкус.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари