Начало За нас Реклама Контакти

Постни царевични палачинки

Снимка за Постни царевични палачинки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Вероятно ще се появят гласове, които ще отрекат палачинковата природа на тази рецепта, но останалите, които сме я опитали, ще знаем, че с каквото и да е име, царевичните палачинки са много, много вкусни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г замразена или консервирана царевица
  2. ½ ч. ч. брашно
  3. 1 ч. л. бакпулвер
  4. 200 мл бира
  5. 1 ч. л. листа от прясна мащерка или 1 щипка сушена
  6.  сол, пипер и олио на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Половината от царевицата се пасира и се смесва с брашното, пресято с бакпулвера и с бирата. Добавя се останалата царевица. Посолява се на вкус и се слага мащерката.

  2. 2.

    В 1-2 с. л. загрято олио се слага по лъжица от сместа и се разстила леко. Щом се зачерви, се обръща от другата страна. Палачинките може да се изпекат и в загрята фурна на 210˚ С върху хартия за печене, докато се зачервят.


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари