Постни царевични палачинки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Вероятно ще се появят гласове, които ще отрекат палачинковата природа на тази рецепта, но останалите, които сме я опитали, ще знаем, че с каквото и да е име, царевичните палачинки са много, много вкусни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г замразена или консервирана царевица
- ½ ч. ч. брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 200 мл бира
- 1 ч. л. листа от прясна мащерка или 1 щипка сушена
- сол, пипер и олио на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Половината от царевицата се пасира и се смесва с брашното, пресято с бакпулвера и с бирата. Добавя се останалата царевица. Посолява се на вкус и се слага мащерката.
- 2.
В 1-2 с. л. загрято олио се слага по лъжица от сместа и се разстила леко. Щом се зачерви, се обръща от другата страна. Палачинките може да се изпекат и в загрята фурна на 210˚ С върху хартия за печене, докато се зачервят.
Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари