Начало За нас Реклама Контакти

Тиквен чийзкейк

Снимка за Тиквен чийзкейк
30
Време за приготвяне: 30 мин. + няколко часа охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Тиквата е невероятен плод, който може да се съхрани през цялата зима, за да може да се приготвят чудесни десерти като този удивително лесен кейк на пекарна Ананда.

СъставНеобходими продукти за 8 - 10 порции

  • за основата:
  • 200 г натрошени шоколадови курабии
  • 50 г масло
  • за крема:
  • 400 г печена тиква
  • 250 г извара
  • 150 г мед
  • 1 щипка канела
  •  кората на 2 био портокала, настъргана
  • 100 г бял шоколад
  • 200 г млечна сметана
  • за украса:
  • 200 г печена тиква
  • 50 г бял шоколад

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се стопява и се заливат натрошените курабии. Разбърква се с ръка и се притиска към дъното на форма с подвижни стени и диаметър 26 см.

  • 2.

    Печената тиква, изварата, медът, канелата и портокаловата кора се разбиват в кухненски робот до хомогенна смес. През това време на водна баня се разтопява шоколадът и се добавя към тиквения крем. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава и се сгъсти. Внимателно се прибавя към крема, като се бърка внимателно на ръка.

  • 3.

    Кремът се изсипва върху основата и се заглажда. Слага се в хладилника за няколко часа. Украсява се с парченца печена тиква и накълцан бял шоколад.
     

Ян. 2015
Още подобни рецепти
Коментари