Начало За нас Реклама Контакти

Тиганички от пащърнак с медена горчица

Снимка за Тиганички от пащърнак с медена горчица
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладостта на пащърнака буквално разцъфтява при термична обработка, особено когато се получи леко карамелизиране на зеленчука.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 250 г пащърнак или целина, едро настърган
  2. 3 с. л. праз или пресен лук, ситно нарязан
  3. 2 яйца
  4. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  5. 3 с. л. овче сирене , натрошено
  6. 3 с. л. чедар или кашкавал, настъргани
  7. 50 г деликатес , нарязан на много тънки ивички
  8. 2 с. л. олио
  9.  сол и черен пипер на вкус
  10. за медената горчица:
  11. 2 с. л. дижонска горчица
  12. 1 ч. л. ябълков оцет
  13. 2 ч. л. мед
  14. 1 щипка сол
  15. 75 мл зехтин
  16. 75 мл слънчогледово олио
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбъркват с пащърнака, сирената, колбаса, лука, магданоза, сол и пипер на вкус. От сместа се оформят плоски кюфтенца.

  2. 2.

    Кюфтенцата се пържат на умерен огън от двете страни, докато се зачервят, в тиган с незалепващо покритие с 1 ч. л. олио. За всяка нова порция се слага по 1 ч. л. олио

  3. 3.

    За соса се смесват горчицата, оцетът, медът и солта. При непрекъснато разбиване се сипват двата вида олио на тънка струя, докато се получи гъст сос с кремообразна консистенция. Поднася се с кюфтенцата.
     


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари