Тиганички от пащърнак с медена горчица
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Сладостта на пащърнака буквално разцъфтява при термична обработка, особено когато се получи леко карамелизиране на зеленчука.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г пащърнак или целина, едро настърган
- 3 с. л. праз или пресен лук, ситно нарязан
- 2 яйца
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 3 с. л. овче сирене , натрошено
- 3 с. л. чедар или кашкавал, настъргани
- 50 г деликатес , нарязан на много тънки ивички
- 2 с. л. олио
- сол и черен пипер на вкус
- за медената горчица:
- 2 с. л. дижонска горчица
- 1 ч. л. ябълков оцет
- 2 ч. л. мед
- 1 щипка сол
- 75 мл зехтин
-
75 мл слънчогледово олио
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбъркват с пащърнака, сирената, колбаса, лука, магданоза, сол и пипер на вкус. От сместа се оформят плоски кюфтенца.
- 2.
Кюфтенцата се пържат на умерен огън от двете страни, докато се зачервят, в тиган с незалепващо покритие с 1 ч. л. олио. За всяка нова порция се слага по 1 ч. л. олио
- 3.
За соса се смесват горчицата, оцетът, медът и солта. При непрекъснато разбиване се сипват двата вида олио на тънка струя, докато се получи гъст сос с кремообразна консистенция. Поднася се с кюфтенцата.
Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари