Начало За нас Реклама Контакти

Банички с кестени, спанак и синьо сирене

Снимка за Банички с кестени, спанак и синьо сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладките кестени, стипчивият спанак и пикантно накиселяващото синьо сирене превръщат любимите банички със зелении в истински произведения на кулинарното изкуство.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. масло
  • 2 стръка праз, ситно нарязани
  • 200 г спанак, нарязан
  • 500 г сварени или печени обелени кестени
  • 2 яйца
  • 100 г синьо или бяло саламурено сирене
  • 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
  • 2 ч. л. лимонов сок
  •  индийско орехче, соли и пипер на вкус
  • 6 кори за баница
  • 2 с. л. масло за корите
  • 1 разбито яйце за намазване
  • 1 с. л. сусам или челебитка за поръсване

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се загрява и в него се задушава празът, докато омекне. Добавя се спанакът и се разбърква, докато завехне.

  • 2.

    Кестените се нарязват и половината се пасират. Прибавят се към спанака. Подправя се със сол, пипер и индийско орехче на вкус. Отстранява се от огъня.

  • 3.

    Добавят се натрошеното сирене и яйцата.

  • 4.

    Корите се намазват с четка със стопеното масло и се слепват по 3. На по-тесният край се слага половината от пълнежа и се завиват на руло. Намазват се с яйцето и се поръсват със сусама. Пекат се в около 20 мин. в загрята фурна на 190° С, докато се зачервят.

Подходящи типове вина
Ноем. 2015
Още подобни рецепти
Коментари