Щрудел с гъби и бри
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Френското сирене бри има приятен привкус на гъби и затова комбинирането му с фината кладница в този вдъхновяващ щрудел е изключително подходящо.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 с. л. зехтин
- 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
- 300 г кладница, нарязана на лентички
- 100 г бри, нарязано на малки парченца
- 250 г ръчни кори за баница
Начин на приготвяне
- 1.
Половината от зехтина се загрява, слагат се лукът и нарязаните гъби. Разбъркват се 3-4 мин., докато гъбите леко се зачервят. Подправят се със сол и пипер на вкус.
- 2.
Охладените гъби се разбъркват със сиренето.
- 3.
Корите се намазват с четка с останалия зехтин. Разпределя се плънката и се завиват на руло. Пекат се в загрята фурна на 180º С, докато се зачервят. Нарязват се на парчета и се поднасят.
Авг. 2015
Още подобни рецепти
Коментари