Начало За нас Реклама Контакти

Тарта с малини и бадеми

Снимка за Тарта с малини и бадеми
60
Време за приготвяне: 1 час + 1 час в халдилника
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Още е сезонът на малините и ако вече сте се наситили на пресните, опитайте ги като хрупкава тарта с лек аромат на бадеми и канела.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. за тестото:
  2. 100 г фино бяло брашно тип 00
  3. 75 г смлени бадеми
  4. 75 г фина кристална захар
  5. ½ ч. л. канела
  6. 1 с. л. фино настъргана кора от лимон
  7. 75 г студено масло
  8. 1 жълтък
  9. 1 белтък
  10. 2 с. л. захар за белтъците
  11. за пълнежа:
  12. 250 г пресни или замразени малини
  13. 120 г сладко от малини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва с бадемите, захарта, канелата и кората от лимон. Добавя се нарязаното на кубчета масло. Стрива се на трохи. Слага се жълтъкът и бързо се оформя тесто. Увива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилника.

  2. 2.

    Тестото се разточва върху хартия за печене и от него се изрязва кръг с диаметъра на формата, в която ще се пече. Дъното се набожда на няколко места с вилица и се слага във фурна загрята до 180° С за 15 мин.

  3. 3.

    Белтъкът се разбива на сняг, добавя се захарта и пак се разбива добре.

  4. 4.

    Пресните малини се разбъркват със сладкото от малини и се сипват върху изпечената основа. С разбития белтък се шприцоват ленти върху малините. Запича се за още 20 мин.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари