Начало За нас Реклама Контакти

Тарта с чушки и козе сирене

Снимка за Тарта с чушки и козе сирене
75
Време за приготвяне: 75 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Безспорно плънката на тази тарта е чудесна, но основата е по-интересният от двата елемента на ястието. Вместо класическото маслено в рецептата се използва вариант на пареното тесто, но без яйца, за да се избегне нежеланото в случая бухване.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  1. за тестото:
  2. 100 г масло
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 3 с. л. вода
  5. ½ ч. л. захар
  6. ½ ч. л. сол
  7. 220 г брашно
  8. за пълнежа:
  9. 300 г червени, зелени и жълти чушки, нарязани на тънки ивици
  10. 2 с. л. зехтин
  11. 250 г козе сирене, настъргано
  12. 2 с. л. заквасена сметана
  13. 1 скилидка чесън, пресована
  14. 2 яйца
  15. 2 с. л. босилек, нарязан
  16. 200 г чери домати, срязани на половини или обикновени, нарязани на кръгчета
  17.  морска сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тенджера се слагат да заврат маслото, зехтинът, водата, захарта и солта. Сипва се брашното и се бърка, докато стане на топка. Още горещо, тестото се разточва в кръг върху хартия за печене и се слага в тавичка. По стените трябва да има борд от поне 2 см. Слага се във фурна, загрята на 200˚ С, и се пече около 15 мин. или докато краищата леко се зачервят.

  2. 2.

    Чушките се слагат в сгорещения зехтин и се разбъркват 5-6 мин. на умерен огън, докато омекнат. Разпределят се върху тестената кора.

  3. 3.

    Сиренето се смесва със сметаната, чесъна, яйцата и босилека. Сипва се върху чушките и отгоре се подреждат доматчетата. Леко се намазват със зехтин и се поръсват с морска сол. Запича се 30 мин. на 160˚ С. Сервира се леко охладена.


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари