Начало За нас Реклама Контакти

Тарт с боровинки

Снимка за Тарт с боровинки
75
Време за приготвяне: 75 минути + няколко часа за охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тръпчивите боровинки са идеалният плод за сладки маслени сладкиши, защото много добре уравновесяват вкуса на десерта и го даряват със забележителен драматичен цвят.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • за основата:
  • 150 г маслени бисквити
  • 75 г масло
  • за пълнежа:
  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 300 мл сметана 35%
  • 200 г черни боровинки, пресни или замразени
  • 1 ч. л. ванилена захар
  • 2 с. л. кафява захар

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бисквитите се смилат и се разбъркват със стопеното масло. Притискат се по дъното на форма с диаметър 24 см. Слага се във фризера за 10 мин.

  • 2.

    Яйцата се разбиват леко със захарта и постепенно се налива сметаната. Добавят се боровинките и ванилената захар. Сместа се сипва във формата.

  • 3.

    Сладкишът се пече 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 160° С, докато повърхността се втвърди. Охлажда се и се слага в хладилника за няколко часа.

  • 4.

    Преди поднасяне се поръсва с кафявата захар и се карамелизира с горелка или под силно загрят горен реотан на фурната за 2-3 мин.

Подходящи типове вина
Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари