Тарт с боровинки
Тръпчивите боровинки са идеалният плод за сладки маслени сладкиши, защото много добре уравновесяват вкуса на десерта и го даряват със забележителен драматичен цвят.
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
Начин на приготвяне
- 1.
Бисквитите се смилат и се разбъркват със стопеното масло. Притискат се по дъното на форма с диаметър 24 см. Слага се във фризера за 10 мин.
- 2.
Яйцата се разбиват леко със захарта и постепенно се налива сметаната. Добавят се боровинките и ванилената захар. Сместа се сипва във формата.
- 3.
Сладкишът се пече 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 160° С, докато повърхността се втвърди. Охлажда се и се слага в хладилника за няколко часа.
- 4.
Преди поднасяне се поръсва с кафявата захар и се карамелизира с горелка или под силно загрят горен реотан на фурната за 2-3 мин.