Таралежчета от картофи и сирене
Картофи, спанак, ароматно сирене и фиде – наглед съвсем обикновени продукти, а всъщност от тях се получава истинско забавление за вкуса и очите. Зарадвайте се и вие с това лесно и весело ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г картофи
- 200 г сирене гауда или кашкавал
- 100 г спанак, нарязан на ситно
- 1 с. л. брашно
- 1 с. л. зехтин
- 2 яйца
- 150 г тънко фиде
- олио за пържене
- сол на вкус
- брашно за овалване
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се слагат да се сварят на пара за 20 мин. Докато са горещи, се пасират с ръчен пасатор. Смесват се с едро настъргания кашкавал и 1 с.л. брашно. Сместа се подправя със сол.
- 2.
Зехтинът се загрява и спанакът се разбърква в него леко да завехне. Прибавя се към картофеното тесто.
- 3.
Фидето се натрошава. Яйцата се разбиват. От картофената смес се правят топчета, овалват се в брашното, потапят се в яйцето и се посипват обилно с натрошеното фиде.
- 4.
Таралежчетата се пържат за 30-40 сек., докато фидето се зачерви и станат хрупкави. Сервират се с прясна салата.