Супа от лапад
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г лапад и киселец
- 1 морков, нарязан на ситно
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- ½ ч. ч. булгур
- 1-2 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. нарязан пресен джоджен
- 4 с. л. цедено кисело мляко
- 1 твърдо сварено яйце
- 100 г овче сирене, нарязано на кубчета
- шарен или черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лападът и киселецът се почистват и се нарязват на ситно.
- 2.
Олиото се загрява и в него се задушават лукът и морковът за 1-2 мин. Прибавят се лападът и киселецът, разбъркват се и се наливат 2 л вряща вода. Слагат се 2 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.
- 3.
Щом супата заври се слага булгурът. След около 10 мин. супата се сваря от огъня и се подправя с лимонов сок на вкус и джоджена.
- 4.
Супата се сервира гореща или студена с резенче яйце, лъжица кисело мляко и кубчета овче сирене.
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари