Начало За нас Реклама Контакти

Супа от лапад

Снимка за Супа от лапад
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Лападът и киселецът вече набират сила и ръст и точно сега е времето да заситите зажаднелите си за зелено сетива с една богата и свежа пролетна супа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г лапад и киселец
  • 1  морков, нарязан на ситно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 с. л. олио
  • 2 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • ½ ч. ч. булгур
  • 1-2 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. нарязан пресен джоджен
  • 4 с. л. цедено кисело мляко
  • 1 твърдо сварено яйце
  • 100 г овче сирене, нарязано на кубчета
  •   шарен или черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лападът и киселецът се почистват и се нарязват на ситно.

  2. 2.

    Олиото се загрява и в него се задушават лукът и морковът за 1-2 мин. Прибавят се лападът и киселецът, разбъркват се и се наливат 2 л вряща вода. Слагат се 2 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.

  3. 3.

    Щом супата заври се слага булгурът. След около 10 мин. супата се сваря от огъня и се подправя с лимонов сок на вкус и джоджена.

  4. 4.

    Супата се сервира гореща или студена с резенче яйце, лъжица кисело мляко и кубчета овче сирене.


Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари