Супа от гъби
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г гъби
- 2 с. л. масло
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 с. л. брашно
- 1 яйце
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- сол и черен пипер на вкус
- за гарниране:
- 4 филии хляб
- 50 г настърган кашкавал
- ⅓ ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се почистват със суха четка или кърпа и се нарязват на четвъртини. Загрява се 1 с. л. от маслото и в него се слагат да се задушат лукът и гъбите. Налива се 1 л вряща вода и се добавя смляна морска сол на вкус. Поръсва се с черен пипер.
- 2.
Разбива се яйцето с брашното. Сместа се накапва през сито във врящата супа, за да стане на конци. Поръсва се с магданоза и се подправя с лимонов сок.
- 3.
Филиите се срязват по диагонал и се поръсват с настъргания кашкавал, размесен с червения пипер. Запичат се във фурна, докато се разтопи кашкавалът, и се поднасят със супата.
Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари