Начало За нас Реклама Контакти

Супа от гъби

Снимка за Супа от гъби
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лесна и засищаща, тази гъбена супа представя една интересна техника за застройване с яйца и брашно, която е типична за някои от западно- и централноевропейските кухни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г гъби
  • 2 с. л. масло
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. брашно
  • 1 яйце
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  •  сол и черен пипер на вкус
  • за гарниране: 
  • 4 филии хляб
  • 50 г настърган кашкавал
  • ⅓ ч. л. червен пипер 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Гъбите се почистват със суха четка или кърпа и се нарязват на четвъртини. Загрява се 1 с. л. от маслото и в него се слагат да се задушат лукът и гъбите. Налива се 1 л вряща вода и се добавя смляна морска сол на вкус. Поръсва се с черен пипер.

  • 2.

    Разбива се яйцето с брашното. Сместа се накапва през сито във врящата супа, за да стане на конци. Поръсва се с магданоза и се подправя с лимонов сок.

  • 3.

    Филиите се срязват по диагонал и се поръсват с настъргания кашкавал, размесен с червения пипер. Запичат се във фурна, докато се разтопи кашкавалът, и се поднасят със супата.

Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари