Суфле с козе сирене с гарнитура от аспержи и пачи крак
Това изключително ефектно суфле с три вида сирена е дело на шеф-готвача Виктор Ангелов, един от собствениците на известния ресторант "Chef’s" в Пасарел. Можете да го приготвите и без гарнитурата, но, стига да имате възможност, не се лишавайте от нея. Тя определено си заслужава.
СъставНеобходими продукти за за 15 мини суфлета
- 8 яйца
- 180 г брашно
- 180 г краве масло
- 150 мл прясно мляко
- 1 с. л. бакпулвер
- 90 г настъргано козе сирене
- 3 с. л. настърган пармезан
- 50 г настърган кашкавал
- 4 с. л. сушени домати, нарязани
- 2 с. л. маслини, нарязани
- 2 с. л. филирани бадеми за поръсване
- за гарнитурата:
- аспержи
- гъби пачи крак
- зехтин
- краве масло
- мащерка
- кора от лимон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
За суфлето се отделят белтъците от жълтъците. Към жълтъците се прибавя разтопеното масло и се разбива. След това се налива прясното мляко, което трябва да е със стайна температура. Получената смес се прибавя към брашното, смесено с бакпулвера, разбърква се и накрая се прибавят сирената, сушените домати и маслините. Белтъците се разбиват на сняг и се объркват с брашнената смес до получаването на хомогенна консистенция. В предварително намазаните с масло и набрашнени купички се разпределя сместа, като се пълнят до половината. Поръсват се с бадемите и се слагат да се пекат на фурна, загрята на 180°C, около 10 мин.
- 2.
За гарнитурата аспержите се бланшират във вряща подсолена вода за 3-4 мин. Запържват се със зехтин, прибавят се гъбите и маслото. Подправя се със сол, пипер и мащерка, накрая се слага настърганата кора от лимон.
Продуктите са за 15 мини суфлета.