Суфле от синьо сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Пикантните вкусове на синьото сирене и пармиджаното ароматно разцъфтяват с фината и въздушна структура на това класическо суфле.
СъставНеобходими продукти за 4-6 порции
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 400 мл прясно мляко
- 50 г пармиджано, настъргано
- 100 г френско синьо сирене
- 4 белтъка
- 1 щипка лимонена киселина
- за формичките:
- 1 с. л. масло
- 3 с. л. галета
Начин на приготвяне
- 1.
Формичките се намазват с масло и се поръсват с галета.
- 2.
Маслото се загрява, слага се брашното и се разбърква на тих огън 2-3 мин. Налива се млякото при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. В горещия сос се слагат двата вида сирене, за да се разтопят.
- 3.
Белтъците се разбиват с киселината на твърд сняг и внимателно се добавят към соса. Сипва се във формите и се слагат за 13 - 15 мин. във фурна, загрята на 200° С, докато се зачервят и се надигнат добре. Сервират се веднага.
Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари