Начало За нас Реклама Контакти

Суфле от синьо сирене

Снимка за Суфле от синьо сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пикантните вкусове на синьото сирене и пармиджаното ароматно разцъфтяват с фината и въздушна структура на това класическо суфле.

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 400 мл прясно мляко
  • 50 г пармиджано, настъргано
  • 100 г френско синьо сирене
  • 4 белтъка
  • 1 щипка лимонена киселина
  • за формичките:
  • 1 с. л. масло
  • 3 с. л. галета

Начин на приготвяне

  • 1.

    Формичките се намазват с масло и се поръсват с галета.

  • 2.

    Маслото се загрява, слага се брашното и се разбърква на тих огън 2-3 мин. Налива се млякото при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. В горещия сос се слагат двата вида сирене, за да се разтопят.

  • 3.

    Белтъците се разбиват с киселината на твърд сняг и внимателно се добавят към соса. Сипва се във формите и се слагат за 13 - 15 мин. във фурна, загрята на 200° С, докато се зачервят и се надигнат добре. Сервират се веднага.


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари