Студен шоколад
СъставНеобходими продукти за 5 порции
- 100 г тъмен шоколад
- ½ ч. ч. захар
- 1 жълтък
- 1 ч. ч. хладко прясно мляко
- 1 ч. л. царевично нишесте
- 1 к. л. индийско орехче
- 1 л ледено прясно мляко
- ванилова есенция
- щипка канела
- щипка сол
Начин на приготвяне
- 1.
Жълтъците се разбиват с 3 с.л. захар, прибавя се нишестето и 1 ч.ч. прясно мляко. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти като крем при непрекъснато разбъркване.
- 2.
Към врящата смес се прибавят останалата захар и начупеният на малки парченца шоколад. Бърка се, докато се разтопят.
- 3.
Добавя се останалото ледено прясно мляко. Шоколадът се сервира във високи чаши, поръсен с канела и индийско орехче.
Съвет:
Студеният шоколад става още по-вкусен и ободряващ, ако се прибави към него чашка силно кафе.
Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари