Прасковен леден чай
СъставНеобходими продукти за 2 литра
- 3 зрели праскови
- 1,5 л вода
- 4 с. л. кафява захар
- 6 пакетчета зелен чай
- сокът на 3 лимона
- лед, резени лимон, стръкчета мента и праскови за сервиране
Начин на приготвяне
- 1.
Прасковите се обелват и се нарязват на кубчета. Заливат се с 0,5 л вода, добавя се захарта и се слагат да заврат. След 5 мин. се пасират и се охлаждат.
- 2.
Останалата вода се кипва, добавят се пакетчетата чай и се запарва 10 мин. Чаят се охлажда.
- 3.
Смесват се прасковеният нектар, чаят и лимоновият сок. Добавят се лед, резени лимон, мента и праскови и се сервира.
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари