Средиземноморска лимонада
Краставицата може да ви изненада с присъствието си в една лимонада, но тя балансира цитрусовата острота и внася изключително свеж зелен вкусов аромат на разхлаждащата напитка, която Дани Райкова от travelwithdani.wordpress.com приготви за „Меню“.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 лимона
- 1 портокал
- 2 с. л. захар
- ½ прясна краставица
- прясна мента
-
пресен босилек
Начин на приготвяне
- 1.
Изцежда се сокът на 1½ лимона и ½ портокал, залива се с 1 л вода и се добавят 2 с. л. захар.
- 2.
Останалите половини от портокала и лимона, а също и краставицата се почистват, нарязват се на фини парченца и се добавят в течността.
- 3.
Накъсват се листата на ментата и босилека, слагат се в напитката и се разбърква.
- 4.
Добре е лимонадата да се остави в хладилник за около 1 час, за да се охлади добре и да се смесят вкусовете и ароматите на плодовете, краставицата и подправките. Сервира се с кубчета лед.