Топъл шоколад
СъставНеобходими продукти за 4-5 чаши
- 600 мл прясно мляко
- 200 мл сметана 35%
- 1 пръчка канела
- 120 г тъмен шоколад, нарязан на малки парченца
- 120 г млечен шоколад, нарязан на малки парченца
- 1 ч. л. разтворимо кафе, по желание
- 1 ч. л. бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне
- 1.
Млякото и сметаната се смесват и се кипват заедно с канелата. Шоколадите се смесват в купа и се заливат с млечната смес. Разбъркват се, докато се стопят. Слагат се ваниловата захар и кафето и се сервира.
- 2.
За да се получи пяна, горещият шоколад се разбива с пасатор, като накрайникът е потопен на 1 см под повърхността на напитката.
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари