Начало За нас Реклама Контакти

Солен щрудел с бекон

Снимка за Солен щрудел с бекон
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Добрият винен избор за този мощен, но толерантен щрудел е качествен български рубин. Вкусовите аромати на на сушена чушка и сушени домати обединяват виното и ястието, а здравото тяло и пикантният финал на подобно вино хармонират с плътността и характера на солената баница.

СъставНеобходими продукти за 10 порции

  1. 12 кори за баница
  2. 200 г бекон, нарязан на кубчета
  3. 1 ч. л. масло
  4. 1 стрък праз, ситно нарязан
  5. 1 с. л. сушена червена чушка, натрошена
  6. 2 с. л. сушени домати, ситно нарязани
  7. 500 г сварени картофи
  8. 140 г топено сирене, нарязано на кубчета
  9. ½ ч. л. джоджен
  10. 50 мл зехтин
  11. 1 яйце за намазване
  12. 2 с. л. сусам
  13. за соса:
  14. 200 г заквасена сметана
  15. 1 щипка джоджен
  16. 1 щипка кимион
  17. 2 кисели краставички, ситно нарязани
  18.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Беконът се слага в сгорещеното масло и се разбърква на умерен огън, докато се зачерви. Прибавят се празът, чушката, сушените домати и нарязаните на малки кубчета картофи. Всичко се разбърква и се посолява на вкус. Отстранява се от огъня. Подправя се с джоджена. Слага се топеното сирене.

  2. 2.

    Корите се слепват по три със зехтин. Отгоре се разпределя плънката и се завиват на руло. Четирите рула се намазват с разбитото яйце и се поръсват със сусама. Слагат се да се пекат на 180˚ С за 15 - 20 мин. или докато добре се зачервят. Охлаждат се леко и се нарязват на резени.

  3. 3.

    За соса всички продукти се разбъркват заедно. Поднася се с нарязаната баница.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари