Содена питка

60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Постната содена питка, приготвена по тази рецепта е бяла, пухкава и много апетитна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. смляна морска сол
- 400 мл газирана вода
- 1 ч. л. мед
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява със содата и бакпулвера и се разбърква със солта.
- 2.
В средата се оформя кладенче и вътре се сипват водата и медът. Бърка се с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес, която е мека и лепкава, но може да се оформи на топка.
- 3.
С мокри ръце се оформя на питка и се слага в тава за печене. В средата се срязва на кръст. Пече се 40 - 50 мин в загрята фурна на 180˚ С.
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари