Начало За нас Реклама Контакти

Сладък омлет с лешници и ягодов сос

Снимка за Сладък омлет с лешници и ягодов сос
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна

Омлет на закуска? О, да! Сладък? Ъ-ъ-ъ... Разсейте съмненията си и изненадайте съненото си семейство с сутрешна еуфория от сочен омлет с лешников аромат и нежен ягодов сос.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 6 с.л. брашно
  • 2 с.л. захар
  • 4 с.л. смлени лешници
  • 2 с.л. краве масло
  •   бита сметана за гарниране
  • За ягодовия сос:
  • 200 г ягоди, срязани на четвъртинки
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. глюкоза
  • 1 с.л. краве масло

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сосът се приготвя, като в тиган се слагат заедно захарта, глюкозата и маслото. Щом се разтопи захарта, се сипват ягодите. Разбъркват се и се оставят да поврат 2-3 мин. Половината от соса се пасира и се смесва с останалата част.

  2. 2.

    Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се брашното, лешниците и по малко от млякото, докато се получи еднородна смес. Ако стане на бучки, се прецежда. Прибавят се разбитите на сняг белтъци.

  3. 3.

    Сместа се разделя на 4 и в разтопеното масло на умерен огън се изпържват 4 омлета от двете страни.

  4. 4.

    Поднасят се с ягодовия сос и бита сметана.


Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари