Сладък омлет с лешници и ягодов сос
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 6 с.л. брашно
- 2 с.л. захар
- 4 с.л. смлени лешници
- 2 с.л. краве масло
- бита сметана за гарниране
- За ягодовия сос:
- 200 г ягоди, срязани на четвъртинки
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. глюкоза
- 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне
- 1.
Сосът се приготвя, като в тиган се слагат заедно захарта, глюкозата и маслото. Щом се разтопи захарта, се сипват ягодите. Разбъркват се и се оставят да поврат 2-3 мин. Половината от соса се пасира и се смесва с останалата част.
- 2.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се брашното, лешниците и по малко от млякото, докато се получи еднородна смес. Ако стане на бучки, се прецежда. Прибавят се разбитите на сняг белтъци.
- 3.
Сместа се разделя на 4 и в разтопеното масло на умерен огън се изпържват 4 омлета от двете страни.
- 4.
Поднасят се с ягодовия сос и бита сметана.
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари