Сладкиш с мармалад
СъставНеобходими продукти за 20 - 25 парчета
- 125 г масло
- 1¾ ч. ч. пудра захар
- 3 яйца
- 2½ ч. ч. брашно
- 1 бакпулвер
- 1 ч. ч. орехи, нарязани
- мармалад по избор
-
филирани бадеми, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Разбъркват се 1 пакетче масло и ¾ чаша пудра захар. Добавят се 2 жълтъка, 1 цяло яйце, 2½ чаши брашно и 1 бакпулвер. Омесва се маслено тесто.
- 2.
Тавата се намазнява. Тестото се разстила в тавата и се набожда с вилица. Пече се в силно загрята фурна 10 мин.
- 3.
Разбиват се 2 белтъка с 1 чаша пудра захар като за целувки. Прибавя се 1 чаша нарязани орехи. Блатът се намазва с домашен кисел мармалад (подозирам, че в него се крие част от тайната на чара на сладкиша) и белтъците. Може за финал да се поръси с филиран бадем. Допича се на слаб огън само отгоре до засъхване на белтъците.
- 4.
Продуктите са за голяма тава 35 х 40, но ми хрумна, че може и в малки формички за тарталети.
- 5.
Съхранява се в затворена кутия. Траен е, но винаги изчезва за часове.