Начало За нас Реклама Контакти

Сладкиш с мармалад

Снимка за Сладкиш с мармалад
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

Тази рецепта ни беше изпратена от Димитрина Бонева, която е победител в настоящия кръг на конкурс на списание "Меню", наречен "Вкусна история". Честито!

СъставНеобходими продукти за 20 - 25 парчета

  • 125 г масло
  • 1¾ ч. ч. пудра захар
  • 3 яйца
  • 2½ ч. ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч. ч. орехи, нарязани
  •  мармалад по избор
  •  филирани бадеми, по желание
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Разбъркват се 1 пакетче масло и ¾ чаша пудра захар. Добавят се 2 жълтъка, 1 цяло яйце, 2½ чаши брашно и 1 бакпулвер. Омесва се маслено тесто.

  • 2.

    Тавата се намазнява. Тестото се разстила в тавата и се набожда с вилица. Пече се в силно загрята фурна 10 мин.

  • 3.

    Разбиват се 2 белтъка с 1 чаша пудра захар като за целувки. Прибавя се 1 чаша нарязани орехи. Блатът се намазва с домашен кисел мармалад (подозирам, че в него се крие част от тайната на чара на сладкиша) и белтъците. Може за финал да се поръси с филиран бадем. Допича се на слаб огън само отгоре до засъхване на белтъците.

  • 4.

    Продуктите са за голяма тава 35 х 40, но ми хрумна, че може и в малки формички за тарталети.

  • 5.

    Съхранява се в затворена кутия. Траен е, но винаги изчезва за часове.
     


 

Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари