Начало За нас Реклама Контакти

Сладки сърца за свети Валентин

Снимка за Сладки сърца за свети Валентин
180
Време за приготвяне: 180 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Графичният символ на деня на свети Валентин - сърцето в тази рецепта е претворен в неустоима комбинация от бита сметана, горски плодове и кокосов орех. Спазете романтичния дизайн и зарадвайте любимия и себе си с този изумително вкусен десерт!

СъставНеобходими продукти за 6 броя

  • за блата:
  • 1 ч. ч. брашно
  • 3 с. л. кокосови стърготини
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 3 яйца
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 150 мл прясно мляко
  • 2 с. л. стопено масло
  • за крема:
  • 200 г замразени горски плодове
  • 6 с. л. пудра захар
  • 2 ч. ч. течна сметана за разбиване
  • 4 с. л. гъсто кисело мляко 4,5%
  • за украса:
  • 4 с. л. сладко от малини
  •  цветни перли

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва с кокосовите стърготини и содата.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват със захарта с миксер на бързи обороти за 4 мин. Добавят се млякото и маслото. Сипва се брашнената смес, като се разбърква леко с дървена лъжица. Сместа се слага във форма с диаметър 28 см и се пече във фурна, загрята до 170° С около 20 мин. Охлажда се 10 мин. във формата, изважда се и се оставя за изстине напълно.

  3. 3.

    Блатът се разрязва хоризонтално на два пласта, които с формички се нарязват на сърца.

  4. 4.

    Замразените горски плодове за крема се разбъркват с 2 с. л. от захарта и се слагат в микровълновата фурна за 2-3 мин..

  5. 5.

    Сметаната се разбива на сняг, добавят се киселото мляко и останалата захар. Разделя се на 2 части. Към половината се добавят 3-4 с. л. от размразените горски плодове. Разбърква се с лъжица.

  6. 6.

    Половината от сърцата се намазват с по 1 с. л. от останалите горските плодове, заедно с отделения сок. Отгоре се намазват с розовия крем и отгоре се слагат останалите сърца.

  7. 7.

    Шприцоват се с бялата сметана и се напълват със сладкото от малини. Може да се украсят с перли и натрошени цветни бонбони.

Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари