Сладки сърца за свети Валентин
Графичният символ на деня на свети Валентин - сърцето в тази рецепта е претворен в неустоима комбинация от бита сметана, горски плодове и кокосов орех. Спазете романтичния дизайн и зарадвайте любимия и себе си с този изумително вкусен десерт!
СъставНеобходими продукти за 6 броя
- за блата:
- 1 ч. ч. брашно
- 3 с. л. кокосови стърготини
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 3 яйца
- 1 ч. ч. пудра захар
- 150 мл прясно мляко
- 2 с. л. стопено масло
- за крема:
- 200 г замразени горски плодове
- 6 с. л. пудра захар
- 2 ч. ч. течна сметана за разбиване
- 4 с. л. гъсто кисело мляко 4,5%
- за украса:
- 4 с. л. сладко от малини
- цветни перли
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява и се смесва с кокосовите стърготини и содата.
- 2.
Яйцата се разбиват със захарта с миксер на бързи обороти за 4 мин. Добавят се млякото и маслото. Сипва се брашнената смес, като се разбърква леко с дървена лъжица. Сместа се слага във форма с диаметър 28 см и се пече във фурна, загрята до 170° С около 20 мин. Охлажда се 10 мин. във формата, изважда се и се оставя за изстине напълно.
- 3.
Блатът се разрязва хоризонтално на два пласта, които с формички се нарязват на сърца.
- 4.
Замразените горски плодове за крема се разбъркват с 2 с. л. от захарта и се слагат в микровълновата фурна за 2-3 мин..
- 5.
Сметаната се разбива на сняг, добавят се киселото мляко и останалата захар. Разделя се на 2 части. Към половината се добавят 3-4 с. л. от размразените горски плодове. Разбърква се с лъжица.
- 6.
Половината от сърцата се намазват с по 1 с. л. от останалите горските плодове, заедно с отделения сок. Отгоре се намазват с розовия крем и отгоре се слагат останалите сърца.
- 7.
Шприцоват се с бялата сметана и се напълват със сладкото от малини. Може да се украсят с перли и натрошени цветни бонбони.