Шоколадово суфле
СъставНеобходими продукти за 14 броя
- 375 г шоколад
- 375 г масло
- 105 г пудра захар
- 6 яйца
- 6 жълтъка
- 150 г брашно
- масло за формите
Начин на приготвяне
- 1.
Шоколадът и маслото се слагат в купа и се разтопяват на водна баня.
- 2.
В купа се разбиват жълтъците, целите яйца и захарта . Към яйчената смес се добавя леко охладенията шоколад и се добавя брашното .
- 3.
Еднократни форми за крем карамел се намазват с масло и се пълнят със сместа. Слагат се в хладилник за поне 4 часа. Пекат се 8 мин. на 200 ° С в предварително загрята фурна.
Подходящи типове вина
Ноем. 2016
Още подобни рецепти
Коментари