Шоколадово руло с боровинки и къпини
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за тестото:
- 6 яйца
- 200 г разтопен тъмен шоколад
- 200 г пудра захар
- 3 с. л. брашно
- за пълнежа:
- 200 г обезмаслено сирене тип Дунавия
- 100 г заквасена или течна сметана
- 3 с. л. пудра захар
- 100 г боровинки
- 100 г къпини
- за украса:
- 100 г къпини и боровинки
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват със захарта около 10 мин., докато побелеят и се сгъстят. Прибавя се разтопеният шоколад. Слага се брашното, разбърква се и се изсипва в голямата тава на фурната, застлана с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200°С около 12 мин.
- 2.
Докато се пече се отрязва още едно парче хартия за печене, голямо колкото тавата, и се поръсва с пудра захар. Изпеченият блат се обръща върху пудрата захар, и се завива на руло заедно с хартията. Завива се с влажна кърпа и се оставя да се охлади.
- 3.
Приготвя се пълнежът, като се разбиват сиренето, сметаната и захарта на крем. Отделя се 1/3 от него, а останалият се намазва върху изстиналия блат. Върху крема се разпределят плодовете и блатът се завива на руло. Отгоре се шприцова останалият крем и се украсява с плодовете.