Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадови буболечки и марципанови духчета

Снимка за Шоколадови буболечки и марципанови духчета
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Страховитата сладожадност на отвъдните същества и на децата лесно може да бъде потушена с огромно количество сладкиши. Десертните духове и буболечки са идеални за целта. Все пак внимавайте с дневния прием на захар.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  1. за мъфините:
  2. 125 г меко масло
  3. 200 г фина кристална захар
  4. 2 големи яйца
  5. 1 с. л. кора от портокал или лимон
  6. 60 мл прясно мляко
  7. 60 мл заквасена сметана
  8. 1 с. л. лимонов сок
  9. 250 г брашно с набухватели
  10. 1 ч. ч. фино настъргана тиква
  11. за декориране:
  12. 200 г какаов крем с лешници (течен шоколад)
  13.  ядки и стафиди в шоколад
  14.  разноцветни желирани бонбони червеи
  15. 10 кръгли шоколадови бонбона
  16. 200 г марципан или бяло захарно тесто за моделиране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцата едно по едно.

  2. 2.

    Млякото се смесва със сметаната. Брашното се пресява.

  3. 3.

    Сипва се половината от брашнената смес, разбърква се, слага се млечната смес и се добавя втората част от брашнената смес. Накрая внимателно с минимално разбъркване се сипват тиквата и портокаловата кора.

  4. 4.

    Тестото се разпределя в капсули, поставени във форми за печене на мъфини. Може да се поръсят с кафява захар на едри кристали. Пекат се в загрята фурна на 180° С за 20 - 25 мин.

  5. 5.

    За буболечките готовите изстинали мъфини се намазват с тъмен течен шоколад, слага им се кръгъл шоколадов бонбон за глава и червени и зелени желирани бонбони за очи. От желираните червеи се изрязват крака.

  6. 6.

    За духчетата мъфините се покриват с течен шоколад. Два бонбона се закрепват един върху друг с клечка за зъби и се слагат върху мъфините. Отгоре се покриват с кръг тънко разточен марципан, смесен с пудра захар, или бяло захарно тесто. Правят се очи от желирани бонбони.

  7. 7.

    За гнездото от червеи намазаните с шоколад мъфини се поръсват със смлени ядки или кафява захар и се покриват с желирани бонбони.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари