Начало За нас Реклама Контакти

Шоколадов пудинг с банани

Снимка за Шоколадов пудинг с банани
100
Време за приготвяне: 100 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вместо да се изхвърля, изостаналият козунак отговорно и като по чудо се превръща в уханен пудинг.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. ½ ч. ч. захар за карамела
  2. 1 с. л. масло
  3. 1 банан, нарязан на кръгчета
  4. 8 - 10 филии отлежал козунак
  5. 200 мл прясно мляко
  6. 200 мл течна неподсладена сметана
  7. 200 г шоколад или 4 с.л. какао
  8. 5 яйца
  9. 1 ч. ч. захар
  10. 4 с. л. амарето или друг ликьор, по желание
  11. 2 с. л. кафява захар за поръсване
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Захарта за карамела се слага на умерен огън и се разбърква до получаване на светъл карамел. Отстранява се от котлона, добавя се маслото и всичко се разбърква, докато се превърне в хомогенна смес. Сипва се на дъното на форма за печене. Отгоре се слагат кръгчетата банан, а върху тях ветрилообразно се подреждат филиите козунак.

  2. 2.

    Млякото и сметаната се слагат да заврат.

  3. 3.

    Шоколадът се начупва на парченца, залива се с врящото мляко. Ако се използва какао, се разбърква в малко количество горещо мляко и лъжичка захар, докато стане на кашичка, и се смесва с останалото горещо мляко.

  4. 4.

    Яйцата се разбиват със захарта и се добавя на струйка шоколадовата смес. Слага се ликьорът и се залива козунакът във формата. Поръсва се с кафявата захар. Пече се на водна баня на 180 ° С около 20 мин.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари