Шоколадов брауни-чийзкейк
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 300 г шоколад, 50 %
- 125 г масло
- 4 яйца
- 150 г кафява захар
- 75 г брашно с набухватели
- 75 г смлени бадеми
- 200 г кремсирене
- 50 г пудра захар
-
1 ч. л. ванилена захар
Начин на приготвяне
- 1.
Правоъгълна тавичка с рамери 20х30 см или кръгла с диаметър 26 см се покрива с хартия за печене, която се намазва с тънък слой масло.
- 2.
Маслото се стопява с шоколада на водна баня.
- 3.
3 от яйцата се разбиват леко с кафявата захар, добавят се бадемите и брашното, като се разбъркват с тел. Постепенно се прибавя шоколадовата смес. Всичко се сипва в тавичката.
- 4.
Кремсиренето се разбива с пудрата захар, яйцето и ванилената захар. Бялата смес се капва с лъжица на 5-6 места върху шоколадовата смес. С помощта на шпатула повърхността се минава на зиг-заг, за да се смесят частично бялата и шоколадовата част.
- 5.
Сладкишът се пече в загрята фурна на 190° С около 30 мин.
- 6.
Охлажда се в тавата и се нарязва на квадратчета. Поднася се с малинов или вишнев сос