Начало За нас Реклама Контакти

Шишчета от аспержи със сос беарнез

Снимка за Шишчета от аспержи със сос беарнез
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Аспержите и френският сос беарнез са класическа комбинация, която разчита на общата и за двете съставки сладост, но най-вече на контраста между острия „зелен“ вкус на деликатесните зеленчуци и мекотата на маслото в соса.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 зелени аспержи
  • 4 бели аспержи
  • 100 г синьо сирене
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 12 тънки резена прошуто или бекон
  • 200 мл сос беарнез

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Аспержите се подрязват в основата с 1-2 см, за да се отстрани вдървената част. Нарязват се на парчета с дължина 3 см.

  2. 2.

    Слага се да заври 1 л вода с 1 ч. л. сол. Слагат се аспержите и се варят 3 мин. Прецеждат се и се слагат в съд с ледена вода, за да не си загубят цвета. Прецеждат се и се подсушават.

  3. 3.

    Синьото сирене се натрошава и се смесва със заквасената сметана. Прошутото или беконът се нарязва на ленти с ширина 2 см. и дължина 10 см. Намазват се с пастета от синьо сирене и в тях се увиват парченцата аспержи. Нанизват се на шишчета.

  4. 4.

    Изпичат се от двете страни на загрят грил или грил-тиган и се поднасят със сос беарнез.

  5.  
     

Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари