Начало За нас Реклама Контакти

Щрудел с патладжани

Снимка за Щрудел с патладжани
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В България всякакви продукти много лесно се пречупват през призмата на баницата. Дори и новооткритите ястия да се наричат щрудел или бюрек, родната кулинарна мисъл е ясно забележима и с вкусен резултат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 патладжана
  2. 50 мл зехтин
  3. 2 печени чушки, ситно нарязани
  4. 100 г пушено топено сирене
  5. 100 г краве сирене, натрошено
  6. 1 домат, обелен и нарязан на кубчета
  7. 1 с. л. босилек, ситно нарязан
  8. 3 листа кори за баница
  9.  сол, лимонов сок и пипер на вкус
  10. за соса:
  11. 1 ч. ч. кисело мляко
  12. 1 скилидка чесън, пресована
  13. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  14. 1 с. л. стафиди, по желание
  15. 2 с. л. орехи, ситно нарязани
  16.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см, намазват се със зехтин от двете страни и се запичат във фурната на 200˚С, подредени на един слой в тавичка върху хартия за печене. Когато изстинат, се нарязват на кубчета.

  2. 2.

    Смесват се с чушката, двата вида сирене, домата и босилека. Подправя се със сол, пипер и лимонов сок на вкус.

  3. 3.

    Корите за баница се слагат една върху друга, като всяка се намазва със зехтин. Отгоре се разпределя плънката и се завива на руло. Намазва се със зехтин. Пече се в загрята фурна на 180˚ С, докато се зечерви.

  4. 4.

    За соса всички продукти се разбъркват заедно. Щруделът се сервира топъл, нарязан на парчета и гарниран със соса.

Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари