Млечна баница
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Класическата българска рецепта за млечна баница винаги ще е на почит в известния с традиционния си кулинарен подход ресторант Грозд.
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- 400 г кори за баница
- 150 г краве масло
- 1 л прясно мляко
- 250 г захар
- 5 яйца
- 2 ванилии
Начин на приготвяне
- 1.
Корите се редят една върху друга, като се поръсват с разтопеното краве масло. Баницата се нарязва на парчета и се пече във фурна на 180 – 200° С до зачервяване.
- 2.
Млякото и захарта се кипват. Яйцата се разбиват с ванилията. Затопленото мляко се добавя към яйцата. Сместа се прецежда и се заливат охладените до стайна температура кори. Пече се на 180° С до зачервяване. Сервира се охладена.
Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари