Начало За нас Реклама Контакти

Млечна баница

Снимка за Млечна баница
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Класическата българска рецепта за млечна баница винаги ще е на почит в известния с традиционния си кулинарен подход ресторант Грозд

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • 400 г кори за баница
  • 150 г краве масло
  • 1 л прясно мляко
  • 250 г захар
  • 5 яйца
  • 2 ванилии
  •    

Начин на приготвяне

  • 1.

    Корите се редят една върху друга, като се поръсват с разтопеното краве масло. Баницата се нарязва на парчета и се пече във фурна на 180 – 200° С до зачервяване.

  • 2.

    Млякото и захарта се кипват. Яйцата се разбиват с ванилията. Затопленото мляко се добавя към яйцата. Сместа се прецежда и се заливат охладените до стайна температура кори. Пече се на 180° С до зачервяване. Сервира се охладена.


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари