Салата от тиквички и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Макар консумирането на сурови тиквички още да е нещо като табу в България, по света те са най-обикновен и обичан продукт. За да свикнете по-лесно с прехода към "суровоядството", в тази рецепта ви предлагаме да мариновате тези пролетни зеленчуци и да ги комбинирате с дъхав пармезан и апетитни маслини.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 тиквички, нарязани на тънки ивици с картофобелачка
- 4 с. л. зехтин
- 1 ч. л. кора от лимон
- 2-3 с. л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън, пресована
- 2 с. л. нарязани зелени и черни маслини
- 2 с. л. настърган пармезан
- сол на вкус
- шепа рукола
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се зехтинът, лимоновият сок, лимоновата кора и чесънът. Тиквичките се оставят да се мариноват в сместа за 10-15 мин.
- 2.
Сервират се с листенцата рукола, сиренето и маслините.
Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари