Салата от репички и кисело мляко
Гордостта на българската кухня - киселото мляко се използва във всяка част на родната кулинария. В случая това е една от основните съставки на една свежа и засищаща салата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 сварени яйца
- 500 г изцедено кисело мляко
- 1 скилидка чесън
- 4 с. л. олио
- ½ ч. л. сол
- 4 връзки червени репички
- 1 краставица
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 връзка магданоз, нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Белтъците на яйцата се нарязват на дребно, а жълтъците се претриват с вилица и се смесват с киселото мляко. Прибавят се пресованият чесън, олиото и солта.
- 2.
Репичките се нарязват на кръгчета, а краставиците се нарязват на ивици.
- 3.
Салатата се подрежда в чиния, като първо се нареждат кръгчетата репички, отгоре се слагат краставиците, поръсват се с лука и се заливат с млечната смес. Отгоре се слагат белтъците и се поръсва магданозът.