Начало За нас Реклама Контакти

Руло със сирене

Снимка за Руло със сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Редуването на пластове е чест похват в кулинарията, когато целта е ястието да се обедини около контраста на два вкуса. В тази рецепта финият спанак се противопоставя, но и перфектно допълва, сладко-киселата същност на пълнежа.

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  1. 350 мл прясно мляко
  2. 100 г пресен или замразен спанак, нарязан на ситно
  3. 3 с. л. масло
  4. 3 с. л. брашно
  5. 100 г настърган пармезан, грюер или кашкавал
  6. 1 с. л. горчица
  7. 4 яйцa
  8. за пълнежа:
  9. 250 г крем сирене
  10. 2 печени чушки, ситно нарязани
  11. 1 скилидка чесън, пресована
  12. 1 с. л. лимонов сок
  13. 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  14.  сол и пипер на вкус
  15.  
  16.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спанакът се пасира с млякото.

  2. 2.

    Маслото се загрява. Слага се брашното и се разбърква 1-2 мин. Налива се млякото и се бърка до получаване на хомогенна смес. Сваля се от огъня и се добавят пармезанът, горчицата и жълтъците.

  3. 3.

    Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към сместа.

  4. 4.

    Всичко се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се във фурна на 190° С за 15 - 20 мин. Изважда се и се оставя да изстине.

  5. 5.

    Плънката се приготвя, като сиренето се разбърква с нарязаните чушки, чесъна, лимоновия сок и кора, сол и пипер на вкус.

  6. 6.

    Изпечената кора се намазва с пълнежа и се навива на руло с помощта на хартията.

  7.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари