Родопска картофена чорба със сирене
Почитателите на българската традиционна кухня със сигурност ще се заинтригуват от това предложение. В него са съчетани добре познати и любими вкусове, а рецептата е достатъчно изпитана, за да й се доверите напълно.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 600 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 2 с. л. олио
- 1 с. л. краве масло
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 яйце
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
- 1 ч. ч. натрошено овче сирене
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се пускат в 2 л вряща подсолена вода и се варят на бавен огън, докато почти омекнат.
- 2.
Олиото и маслото се загряват и в тях се слага да се запържи леко чесънът. Добавя се червеният пипер и всичко се сипва при картофите. Оставят се да поврат още 10 мин., след което се отстраняват от огъня.
- 3.
Яйцето се разбива с млякото и към получената застройка се добавя малко по малко от горещата супа, при непрекъснато разбъркване.
- 4.
Готовата супа се сервира с нарязания магданоз и лъжица сирене.