Начало За нас Реклама Контакти

Родопска картофена чорба със сирене

Снимка за Родопска картофена чорба със сирене
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна

Почитателите на българската традиционна кухня със сигурност ще се заинтригуват от това предложение. В него са съчетани добре познати и любими вкусове, а рецептата е достатъчно изпитана, за да й се доверите напълно.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 600 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
  • 2 с. л. олио
  • 1 с. л. краве масло
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 ч. л. червен пипер
  • яйце
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 ч. ч. натрошено овче сирене
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се пускат в 2 л вряща подсолена вода и се варят на бавен огън, докато почти омекнат.

  2. 2.

    Олиото и маслото се загряват и в тях се слага да се запържи леко чесънът. Добавя се червеният пипер и всичко се сипва при картофите. Оставят се да поврат още 10 мин., след което се отстраняват от огъня.

  3. 3.

    Яйцето се разбива с млякото и към получената застройка се добавя малко по малко от горещата супа, при непрекъснато разбъркване.

  4. 4.

    Готовата супа се сервира с нарязания магданоз и лъжица сирене.


Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари