Реване с малинов сироп
СъставНеобходими продукти за 0
- 4 яйца
- 1 ч. ч. пудра захар
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. ч. пресято брашно
- 1 пакетче ванилин
- 1 ч. л. масло за намазване на тавата
- 1 ч. л. брашно за поръсване на тавата
- 500 г пресни или замразени малини или ягоди или сок от 2 компота
- 4-5 с. л. захар за сиропа
- плодове от сладко или пресни плодове и изцедено кисело мляко за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят, прибавя се киселото мляко и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква добре и се изсипва да се пече в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се на 180° С, докато порозовее и клечка за зъби забодена в центъра на сладкиша излезе суха.
- 2.
Реването се оставя да поизстине, набожда се с вилица и се залива със сироп.
- 3.
Сиропът се приготвя, като пресните или размразени на стайна температура плодове се претриват през сито и полученият сок се смесва със захарта и 100 мл вода. Ако се използва сок от компот, няма нужда от прибавяне на захар и вода.
- 4.
Реването се разрязва се на квадрати и се гарнира с целите плодове и цеденото кисело мляко, разбъркано с пудра захар.