Начало За нас Реклама Контакти

Реване с булгур

Снимка за Реване с булгур
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

По традиция реването се прави от пшеничен грис, но замяната му със ситен булгур дава на сиропирания сладкиш изненадваща и много приятна зърнеста текстура.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за сиропа:
  • 300 г захар
  • 400 мл вода
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. ванилена захар
  • за тестото:
  • 120 г ситен булгур
  • 3 яйца
  • 180 г фина кристална захар
  • 200 мл кисело мляко
  • 120 г брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сварява се сироп от захарта и водата. Вари се 3 мин. и се добавят ванилията и лимоновият сок. Охлажда се.

  • 2.

    Булгурът се залива с 1 ч. ч. вряща вода и се оставя да набъбне 10 мин. в затворен съд. Разрохква се с вилица.

  • 3.

    Яйцата със захарта се разбиват 3 мин. с миксер на гъст светъл крем. Слага се киселото мляко. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно и лимоновата кора.

  • 4.

    Прибавя се булгурът. Сипва се в тава, застлана с хартия за печене или намазана с масло и поръсена с галета. Пече се з30 мин. във фурна, загрята на 180° С.

  • 5.

    Горещият сладкиш се залива с охладения сироп и се оставя да изстине. Нарязва се на парчета и се сервира с лъжица цедено мляко и плодове.
     


Подходящи типове вина
Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари