Реване
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 90 г брашно
- 90 г грис
- 6 яйца
- 120 г фина кристална захар
- за сиропа:
- 700 мл вода
- 350 г захар
- 1 с. л. лимонов сок
- 2 ч. л. ванилена захар
- за гарниране:
- 200 г разбита сметана
-
пресни плодове
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява и се смесва с гриса.
- 2.
Жълтъците се разбиват с половината от захарта на гъста светла пяна. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и постепенно се прибавя останалата захар. Смесват се внимателно с шпатула и върху тях се ръси сместа от брашно и грис. Слага се във форма, застлана с хартия за печене на пласт от поне 3 см. Пече се около 30 мин. във фурна, загрята на 180° С. Изважда се от формата и се охлажда.
- 3.
За сиропа захарта се слага да заври с водата. След като поври 5 мин., се прибавят ванилията и лимоновия сок.
- 4.
Реването се напоява със сиропа и се нарязва на парчета. Всяко се гарнира с бита сметана и пресни плодове.
Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари