Реден чийзкейк с горски плодове и шоколад
Горски плодове и шоколад, съчетани в единството на чийзкейк – идеалният завършек на сетивното блаженство от храната. Рецептата е създадена и приготена от Виолета от merudia.bg.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 350 г замразени или пресни горски плодове
- 150 г захар на кристали
- 200 г чаени бисквити
- 125 г меко краве масло
- 175 г крем-сирене
- 100 г кисело мляко
- 175 г заквасена сметана
- 150 г пудра захар
-
120 г шоколад
Начин на приготвяне
- 1.
Плодовете се загряват заедно със захарта и се бъркат, докато станат на сладко. Бисквитите се смилат в блендер и се разбъркват с маслото. Крем-сиренето се смесва с киселото мляко, заквасената сметана и пудрата захар. Шоколадът се разтопява на водна баня.
- 2.
В дълбоки десертни чаши се нарежда един пласт от бисквитите, след това се сипват пластове от сметановата смес, шоколада и горските плодове. Така се редува, докато свършат продуктите, като се завършва със сладко.