Пържена папая
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Папаята не е много популярна в България и вероятно това се дължи на качеството й по родните магазини. Въпреки това, ако попаднете на добре узряла, освен за плодови салати или коктейли ви съветваме да я използвате и за тези апетитни и хрупкави хапки.
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 плода папая
- 1 ч. ч. брашно с набухватели
- 1 яйце
- ½ ч. ч. прясно мляко
- ¼ ч. л. сол
- черен пипер на вкус
- 2 с. л. царевично нишесте
- 1 ч. ч. олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Папаята се обелва, срязва се на половина, изгребват се семките и се нарязва на кубчета.
- 2.
Брашното се разбърква с яйцето, млякото, солта и пипера.
- 3.
Кубчетата папая се овалват в нишестето и се пускат в панировката. Пържат се в загрятото олио на умерен огън, докато се зачервят. Отцеждат се върху кухненска хартия.
Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари