Начало За нас Реклама Контакти

Пържена папая

Снимка за Пържена папая
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Папаята не е много популярна в България и вероятно това се дължи на качеството й по родните магазини. Въпреки това, ако попаднете на добре узряла, освен за плодови салати или коктейли ви съветваме да я използвате и за тези апетитни и хрупкави хапки.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 плода папая
  • 1 ч. ч. брашно с набухватели
  • 1 яйце
  • ½ ч. ч. прясно мляко
  • ¼ ч. л. сол
  •  черен пипер на вкус
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • 1 ч. ч. олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Папаята се обелва, срязва се на половина, изгребват се семките и се нарязва на кубчета.

  2. 2.

    Брашното се разбърква с яйцето, млякото, солта и пипера.

  3. 3.

    Кубчетата папая се овалват в нишестето и се пускат в панировката. Пържат се в загрятото олио на умерен огън, докато се зачервят. Отцеждат се върху кухненска хартия.


Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари