Пържен ориз със зеленчуци
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Тайландската кухня е ужасяващо непозната у нас, каквито са и автентичните продукти на тази азиатска страна. Рецептата, която ви предлагаме, е възможност да получите една много бегла, но все пак вкусна идея за тази кулинарна традиция.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 с. л. олио
- 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
- 200 г гъби, нарязани на четвъртини
- 1 зелена чушка, нарязана на ивици
- 1 червена чушка, нарязана на ивици
- 100 г замразен или консервиран грах
- 4 бейби царевички, срязани на половина
- 4-5 с. л. соев сос
- 1 с. л. кафява захар
- 1 с. л. сок от лайм или лимон
- 400 г сварен охладен ориз
- 2 яйца, леко разбити, по желание
- 1 с. л. нарязан босилек
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятото олио в уок се изпържват лукът, лютата чушка и чесънът за 2 мин.
- 2.
Прибавят се гъбите, грахът и царевицата. След 3 мин. се слагат соевият сос, сокът от лайм и захарта. Прибавя се оризът.
- 3.
Сместа се избутва в едната половина на тигана, слагат се яйцата и като се повтвърдят се разбъркват с останалите продукти в тигана. Поръсва се с босилека и се сервира
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари