Начало За нас Реклама Контакти

Пълнозърнести бисквити

Снимка за Пълнозърнести бисквити
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Ако използването на здравословни продукти в храната е важно за вашия начин на живот, това не означава, че трябва да се откажете от хрупкавите и ароматни бисквити. Тази рецепта е само един от многото възможни варианти. Да ви е сладко!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 ч. ч. кафява захар
  2. 1 ч. ч. едри овесени ядки
  3. 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
  4. 1½ ч. л. сода бикарбонат
  5. ½ ч. л. бакпулвер
  6. 2 ч. л. ванилена захар
  7. ½ ч. л. морска сол
  8. 1 яйце
  9. 60 мл олио
  10. 1 с. л. мед
  11. 60 мл вода
  12. 200 г шоколад, нарязан
  13. 1 ч. ч. орехи, едро нарязани
  14. 1 ч. ч. стафиди
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Овесените ядки се сипват в кухненски робот на пулс заедно със захарта и се оставят да се смелят за 1-2 мин. Докато върви роботът, се сипват постепенно брашното, содата, бакпулверът, ванилената захар и солта.

  2. 2.

    В купа се смесват медът, олиото и яйцето. Добавят се към сухата смес, като не се разбива дълго. Най-накрая се разбърква с ръка. Сместа трябва да е лепкава и да се задържа на топка. Добавят се стафидите, орехите и шоколадът.

  3. 3.

    От сместа се правят топки с големина на топче за пинг-понг. Слагат се на голямо разстояние в тавичка, застлана с хартия за печене. Сплескват се и се слагат да се изпекат за около 12 мин. във фурна, загрята на 180° С. Ръбчетата трябва да се зачервят. Охлаждат се 5 мин. в тавата и се изваждат да се доохладят върху решетка.
     


Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари