Пълнозърнести бисквити
Ако използването на здравословни продукти в храната е важно за вашия начин на живот, това не означава, че трябва да се откажете от хрупкавите и ароматни бисквити. Тази рецепта е само един от многото възможни варианти. Да ви е сладко!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. кафява захар
- 1 ч. ч. едри овесени ядки
- 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 1½ ч. л. сода бикарбонат
- ½ ч. л. бакпулвер
- 2 ч. л. ванилена захар
- ½ ч. л. морска сол
- 1 яйце
- 60 мл олио
- 1 с. л. мед
- 60 мл вода
- 200 г шоколад, нарязан
- 1 ч. ч. орехи, едро нарязани
-
1 ч. ч. стафиди
Начин на приготвяне
- 1.
Овесените ядки се сипват в кухненски робот на пулс заедно със захарта и се оставят да се смелят за 1-2 мин. Докато върви роботът, се сипват постепенно брашното, содата, бакпулверът, ванилената захар и солта.
- 2.
В купа се смесват медът, олиото и яйцето. Добавят се към сухата смес, като не се разбива дълго. Най-накрая се разбърква с ръка. Сместа трябва да е лепкава и да се задържа на топка. Добавят се стафидите, орехите и шоколадът.
- 3.
От сместа се правят топки с големина на топче за пинг-понг. Слагат се на голямо разстояние в тавичка, застлана с хартия за печене. Сплескват се и се слагат да се изпекат за около 12 мин. във фурна, загрята на 180° С. Ръбчетата трябва да се зачервят. Охлаждат се 5 мин. в тавата и се изваждат да се доохладят върху решетка.