Пълнени тиквички
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 малки тиквички
- 200 г сирене
- 2 яйца
- 100 г кашкавал, настърган
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- черен пипер на вкус и олио за намазване
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се срязват на две по дължина и вътрешността им се изгребва с лъжица. Слагат се за 3 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се и се подсушават.
- 2.
Белтъците и жълтъците на яйцата се разбиват поотделно на сняг. Сиренето, кашкавалът и копърът се смесват и се добавят към разбитите жълтъци. Белтъците на сняг се прибавят внимателно към сместа.
- 3.
Тиквичките се напълват с пухкавата смес и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 200° С за 20 мин.
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари