Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени праскови на скара

Снимка за Пълнени праскови на скара
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

На скара освен месо, риба и зеленчуци лесно могат да се изпекат и десерти. Алуминиевото фолио е добър помощник в това сладко начинание с аромат на праскови, масло и кедрови ядки.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2  едри праскови, нектарини или сливи
  • 4 с. л. замразени или пресни боровинки
  • 4 пълнозърнести или маслени бисквити
  • 4 с. л. кафява захар
  • 4 с. л. кедрови ядки, шамфъстък или едро смлени орехови ядки
  • 2 с. л. портокалов ликьор или уиски
  • 1 ч. л. масло
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се боровинките, натрошените бисквити, захарта, ликьорът и ядките.

  2. 2.

    Прасковите се разделят на половинки, костилката се отделя и се напълват със сместа. Върху всяка праскова се слага по една бучица масло. Увиват се с алуминиево фолио и се изпичат за около 10 мин. на умерено загрята скара, като се обръщат веднъж. Сервират се с фолиото.


Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари