Пълнени праскови на скара
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 едри праскови, нектарини или сливи
- 4 с. л. замразени или пресни боровинки
- 4 пълнозърнести или маслени бисквити
- 4 с. л. кафява захар
- 4 с. л. кедрови ядки, шамфъстък или едро смлени орехови ядки
- 2 с. л. портокалов ликьор или уиски
- 1 ч. л. масло
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се боровинките, натрошените бисквити, захарта, ликьорът и ядките.
- 2.
Прасковите се разделят на половинки, костилката се отделя и се напълват със сместа. Върху всяка праскова се слага по една бучица масло. Увиват се с алуминиево фолио и се изпичат за около 10 мин. на умерено загрята скара, като се обръщат веднъж. Сервират се с фолиото.
Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари