Пълнени гъби 2
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Гъбените гугли очевидно са създадени от природата, за да бъдат пълнени с разни вкусни неща, като сирене, сварени яйца и подправки. Е, това не е точно така. Всъщност шапките служат за размножаването на тези организми, но и вторичната им кулинарнна функция е достатъчно важна.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 24 едри печурки
- 2 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета
- 3 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
- 100 г натрошено синьо сирене
- 100 г овче сирене
- 2 с. л. нарязан зелен лук
- 2 с. л. бяло вино
- 2 с. л. меко масло
- 1 с. л. нарязан магданоз
- 1 щипка чесън на прах
- 1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се почистват от пънчетата, във всяка се слага по щипка сол и се подставят в загрята фурна на 200° С за 10 мин. Отцежда се водата, която се е събрала в гуглите.
- 2.
Смесват се нарязаните яйца, сирената, лукът, виното, маслото, магданозът и чесънът. С получения пастет се напълват гъбите. Поръсват се с червен пипер и се запичат за 10-15 мин. на 200° С.
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари