Пълнена тиква с локум и сушени плодове
В онези месеци от годината, когато тиквите са на дневен ред, имаме възможност да експериментираме както си искаме с жълто-оранжевия твърдокор плод-зеленчук, който е с неочаквано богати възможности и в солената, и в сладката кухня. Десертната тиква на Младен Чуканов следва балканските традиции, лесна е и е пълна с аромати и вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 тиква, около 2 кг
- 3 кутии обикновен локум
- 300 г смес от сушени плодове
- 200 г захар по избор
-
50 мл ликьор по избор
Начин на приготвяне
- 1.
Капакът на тиквата се изрязва, семките се почистват и се пълни с локума и сушените плодове.
- 2.
Добавя се ликьорът, отгоре се сипва захарта и се пече във фурна, на 200° С около 1 час или до готовност на тиквата.
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари