Пухкав маслен царевичен хляб
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Царевичният хляб е един от най-важните кулинарни уроци, които говорещите френски кадиени са научили от местните племенни хора в Луизиана.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. брашно с набухватели
- 1 ч. ч. царевично брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. морска сол
- 1 ч. л. средиземноморска шарена сол
- 200 г меко масло
- 200 мл прясно мляко
- 200 мл кисело мляко
- 1 с. л. лимонов сок
- 3 яйца
- 1 ч. л. масло за формата
-
2 с. л. галета
Начин на приготвяне
- 1.
Двата вида брашно се пресяват с бакпулвера и се разбъркват със солта и мащерката. Добавя се маслото и се стрива на трохи.
- 2.
Прясното и киселото мляко се разбъркват заедно с лимоновия сок.
- 3.
Яйцата се разбиват с млечната смес и постепенно се добавят към брашнената смес. Разбърква се с шпатула, но не прекалено дълго.
- 4.
Сместа се сипва във форма, намазана с масло и поръсена с галета. Пече се около 45 мин. във фурна, загрята на 180˚ С.
Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари