Пудинг от овесени ядки и ябълки
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 200 г фини овесени ядки
- 400 мл прясно мляко
- 4 с. л. захар
- 1 кг ябълки, обелени и настъргани на едро ренде
- 3 яйца
- 30 г масло
- ½ ч. л. бакпулвер
- 1 с. л. галета за поръсване на формата
- 1 ч. л. масло за формата
Начин на приготвяне
- 1.
Овесените ядки се заливат с топлото мляко и престояват 10-15 мин.
- 2.
Яйцата се разбиват със захарта, към тях се прибавят овесените ядки и настърганите ябълки, размесени със сока от лимона и настърганата му кора и бакпулвера.
- 3.
Сместа се слага в намазана с масло и поръсена с галета форма за кекс или се разпределя в малки форми за мъфини. Отгоре се слагат парченца масло. Пече се на 180° С около 20 мин.
Съвет:
Готовият пудинг може де се украси с крем от разбито крем сирене и пудра захар и да се залее с мед.
Подходящи типове вина
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари